De top 10 beste warmtepompdroger van 2024

Nieuwe warmtepompdroger kopen? Vind hier de 10 beste warmtepompdroger van 2024

Ben je naarstig op zoek naar een nieuwe warmtepompdroger voor in je woning? Dan is het belangrijk kom over je wensen na te denken. Ook moet je goed naar je huidige situatie en je huidige warmtepompdroger kijken. Aan de hand van deze criteria kun je al snel een schifting in het aanbod maken. Dit maken wij graag nog een heel stuk makkelijker voor je. Wij zijn namelijk alvast op zoek naar de 10 beste warmtepompdroger gegaan. Over deze 10 warmtepompdroger vertellen wij je hieronder graag meer. Neem onze reviews over deze goede warmtepompdroger door en schaf direct de beste warmtepompdroger aan.

19 jan. 2023
joeri-auteur
Joeri

Het inrichten van woningen is mijn absolute hobby. Ik vind het super leuk om de juiste meubelen voor in huis uit te kiezen, maar óók om de beste accessoires uit te kiezen. Deze accessoires moeten niet alleen goed doen aan de uitstraling, maar moeten ook nog eens praktisch zijn. Bij Wonen-advies.nl zit ik in ieder geval volledig op mijn plek. Met dank aan deze website heb ik van mijn hobby mijn werk weten te maken. Samen met een team woonspecialisten adviseer ik je op deze website over de beste producten voor in huis.

Onze top 10 beste warmtepompdroger

Heb je interesse om een nieuwe warmtepompdroger aan te schaffen? Je moet dan sowieso kritisch zijn, aangezien je idealiter jarenlang van je nieuwe warmtepompdroger wilt genieten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om zo lang mogelijk van je nieuwe warmtepompdroger te genieten, moet je voor één van de beste varianten gaan. De 10 beste warmtepompdroger hebben wij alvast voor je verzameld.

Laatste update: 30 jul. 2023

1. Bosch WTR88T00NL Serie 6 Warmtepompdroger

Met de Bosch WTR88T00NL Serie 6 Warmtepompdroger droog je je wasgoed op een milieuvriendelijke en energiezuinige manier. De droger heeft een krachtige motor die stil en efficiënt werkt, waardoor je wasgoed al in een korte tijd droog is. De droger heeft een grote ladingcapaciteit en een digitale display waarop je precies kunt zien hoe lang de droogcyclus nog duurt. Ook is het mogelijk om een vochtigheidssensor te gebruiken, zodat je wasgoed nooit te lang blijft drogen. Bovendien is er een geluidssignaal dat afgaat wanneer de droger klaar is. Het voordeel van de Bosch WTR88T00NL Serie 6 Warmtepompdroger is dat het energiezuinig en stil werkt. Bovendien is de droger voorzien van een grote ladingcapaciteit, een vochtigheidssensor en een digitale display. Dit maakt het mogelijk om op een milieuvriendelijke manier je wasgoed te drogen. Met de vochtigheidssensor kun je ervoor zorgen dat je wasgoed nooit te lang wordt gedroogd. Ook is er een geluidssignaal dat afgaat wanneer de droger klaar is. Deze Bosch WTR88T00NL Serie 6 Warmtepompdroger is een uitstekende keuze om je wasgoed op een effectieve en energiezuinige manier te drogen.

2. AEG T9DENS87 9000 serie Fiberpro® Warmtepompdroger Droger Wasdroger Energielabel A

De AEG T9DENS87 is een echte aanwinst voor je huishouden. De warmtepompdroger met Energielabel A is een echte energiezuinige droger, waarmee je kleding altijd perfect gedroogd wordt. De FibrePro technologie stelt je in staat om al je verschillende type stoffen tegelijk te drogen. Met de unieke 3D scanner wordt al je kleding gegarandeerd droog, terwijl het AbsoluteCare systeem ervoor zorgt dat iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. Daarnaast is de droger voorzien van SensiDry technologie, waardoor je kleding op een lage temperatuur wordt gedroogd. Door deze technologie wordt je kleding nooit blootgesteld aan onnodige hitte en blijft je kleding elke dag aanvoelen als nieuw. De speciale kleding beschermende ProTex-trommel draait in beide richtingen waardoor je kleding minder kreukt. De AEG T9DENS87 warmtepompdroger met Energielabel A is een echte energiezuinige droger die jouw kleding altijd perfect gedroogd krijgt. De FibrePro technologie stelt je in staat om al je verschillende type stoffen tegelijk te drogen en de unieke 3D scanner meet de vochtigheid binnenin de kleding. Bovendien heeft de droger het AbsoluteCare systeem, waardoor iedere stof de juiste trommelbeweging en droogtemperatuur krijgt. Met de SensiDry technologie wordt je kleding op een lage temperatuur gedroogd, waardoor het nooit blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Daarnaast draait de ProTex-trommel in beide richtingen waardoor je kleding minder kreukt. De AEG T9DENS87 is uitgeroepen tot Beste uit de test door de Consumentenbond in november 2022 en is echt een aanwinst voor je huishouden.

3. Bosch WTH83001FG Serie 4 Warmtepompdroger NL/FR

De Bosch WTH83001FG warmtepompdroger is geschikt voor grote hoeveelheden wasgoed. Hierdoor hoef je minder vaak te drogen. Met zijn 7 kg vulgewicht is hij ideaal voor grote gezinnen. Deze droger beschikt daarnaast over een comfortabele startuitstel functie. Hiermee kun je de starttijd van het programma instellen tot 24 uur. Zo heb je altijd je drooggoed op het juiste moment klaar. Met het timeLight-display kan je precies zien hoeveel tijd er nog over is voor het programma. Voor extra gemak heeft deze droger ook een resttijd indicatie. De Bosch WTH83001FG warmtepompdroger is de perfecte keuze voor grote gezinnen die hun wasgoed makkelijk en snel willen drogen. Met het AutoDry-systeem voorkom je dat kleding krimpt en beschadigd. Daarnaast is deze droger 60% energiezuiniger met het ActiveAir-systeem. Met het easyClean-filter heb je minder onderhoud aan de droger. Bovendien heb je de mogelijkheid om de starttijd van het programma in te stellen tot 24 uur. Zo heb je altijd je drooggoed op het juiste moment klaar. Met het timeLight-display en de resttijd indicatie weet je precies wanneer je klaar bent. Kies voor de Bosch WTH83001FG warmtepompdroger voor gemak en perfect gedroogd wasgoed.

Bekijk nog meer goede warmtepompdroger

Welke van deze best geteste warmtepompdroger spreekt jou het meeste aan? De drie warmtepompdroger die we hierboven besproken hebben, voldoen in ieder geval volledig aan onze verwachtingen. Ook worden deze warmtepompdroger door andere kopers erg goed beoordeeld.

Maar, het blijft niet alleen bij de 3 bovenstaande warmtepompdroger. Als je een nieuwe warmtepompdroger wilt kopen, kun je ook eens naar 7 onderstaande warmtepompdroger kijken. Ook deze goede warmtepompdroger zijn positief uit onze test naar voren gekomen.

4. Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger 8kg A+++ Wifi Snel Droog functie

De Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger is het perfecte apparaat om je kleding mee te drogen. Deze droger is voorzien van een 8kg trommel en een energie-efficiëntieklasse van A+++. De trommel is ruim genoeg om kleding van meerdere personen tegelijk te drogen. Daarnaast is de droger voorzien van een Snel Droog functie, waarmee je kleding in korte tijd droog is. Ook is deze droger voorzien van Wifi, waarmee je de droger vanaf je smartphone kunt bedienen. De Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger heeft een modern design met een breedte van 600mm, een diepte van 600mm en een hoogte van 850mm. Het gebruik van dit apparaat is daarnaast zeer energie-efficiënt. Het jaarlijkse energieverbruik is namelijk 176 kWu en het energieverbruik per cyclus is 1,41 kWu. Je kunt er dus op vertrouwen dat je lage energiekosten hebt bij het gebruik van dit apparaat. Bovendien is de cyclusduur van 200 minuten zeer kort en kun je er dus op vertrouwen dat je kleding snel droog is. Kortom, de Samsung DV80T5220AW Condens Warmtepompdroger is energie-efficiënt, duurzaam en heeft een modern design. Het is daarnaast voorzien van een Snel Droog functie, Wifi en een 8kg trommel. Kies voor deze droger en je hebt altijd droge kleding in een mum van tijd.

5. AEG T8DE86ES 8000 serie AbsoluteCare® Warmtepompdroger Droger Wasdroger Energielabel A

De AEG T8DE86ES 8000 serie AbsoluteCare® warmtepompdroger is een krachtige droger waarmee je kleding op de beste manier behandeld wordt. Met het AbsoluteCare systeem krijgt iedere stof de juiste trommelbeweging en de juiste droogtemperatuur. Door de SensiDry technologie droogt deze droger op een lage temperatuur en blijft je kleding elke dag aanvoelen als nieuw. Bovendien is de ProTex-trommel ontworpen om je kleding te beschermen tegen kreuken. Met een vulgewicht van 8 kg en een energielabel van A+++, is de AEG T8DE86ES warmtepompdroger geschikt voor een groot aantal kledingstukken. Het katoenprogramma duurt gemiddeld 173 minuten, waardoor je met deze droger energie bespaart in vergelijking met een condensdroger. Op het digitale display kun je precies zien hoe lang de droger nog bezig is. Kortom, de AEG T8DE86ES is een perfecte keuze voor optimale droogresultaten. De AEG T8DE86ES 8000 serie AbsoluteCare® Warmtepompdroger is een droger die je kleding op de beste manier behandelt. Het AbsoluteCare systeem en de SensiDry technologie zorgen ervoor dat je kleding op een lage temperatuur droogt en zo wordt je kleding nooit blootgesteld aan onnodige hitte. Bovendien is de ProTex-trommel ontworpen om je kleding te beschermen tegen kreuken. Met een vulgewicht van 8 kg en een energielabel van A+++, is deze droger geschikt voor een groot aantal kledingstukken. Het katoenprogramma duurt gemiddeld 173 minuten, waardoor je met deze droger energie bespaart in vergelijking met een condensdroger. Je kunt precies zien hoe lang de droger nog bezig is op het digitale display, zodat je weet wanneer je je kleding uit de droger kunt halen. Kortom, de AEG T8DE86ES is een perfecte keuze voor optimale droogresultaten.

6. Whirlpool warmtepompdroger FFT M11 82 NL

De Whirlpool warmtepompdroger FFT M11 82 NL beschikt over vele innovatieve technologieën om jouw wasgoed tot in perfectie te drogen. Met een capaciteit van 8 kg zit je nooit krap bij kost en kan je grote ladingen drogen in één keer. De 6th SENSE technologie houdt de vochtigheidsgraad in de trommel constant in de gaten, waardoor je kleding optimaal wordt beschermd en perfect gedroogd. De warmtepomptechnologie verwarmt de lucht in de droger opnieuw, waardoor het energieverbruik aanzienlijk lager is. Dankzij de FreshCare+ optie wordt jouw kleding fris gehouden tot 6 uur na het einde van de cyclus, zodat je het uitladen op het moment dat jou het beste uitkomt. Bovendien is deze droger zeer stil, met een geluidsniveau dat nauwelijks waarneembaar is. Met een energieklasse A++ verbruik je minder stroom voor het drogen van jouw kleding. Geniet van een ongeëvenaarde droogervaring met de Whirlpool warmtepompdroger FFT M11 82 NL. De Whirlpool warmtepompdroger FFT M11 82 NL is ontworpen om jouw wasgoed tot in perfectie te drogen. Met een trommelcapaciteit van 8 kg kan je grote ladingen wasgoed in één keer drogen. De 6th SENSE technologie bewaakt de vochtigheidsgraad in de trommel en voorkomt schade aan jouw kleding. De warmtepomp technologie verwarmt de lucht in de droger opnieuw, waardoor het energieverbruik verminderd wordt. Met de FreshCare+ optie blijft jouw kleding fris tot 6 uur na het einde van de cyclus. Deze droger is bovendien zeer stil, met een geluidsniveau dat bijna niet waarneembaar is. Met een energieklasse A++ verbruik je minder stroom voor het drogen van jouw kleding. Geniet van een ongeëvenaarde droogervaring met de Whirlpool warmtepompdroger FFT M11 82 NL. De Whirlpool warmtepompdroger FFT M11 82 NL beschikt over veel innovatieve technologieën om jouw wasgoed perfect te drogen. De 6th SENSE technologie detecteert automatisch de hoeveelheid wasgoed en kiest de juiste droogtijd. Ook voorkomt deze technologie kreuken, onaangename geuren.

7. Samsung DV91TA240AE Warmtepompdroger Quick Dry

De Samsung DV91TA240AE Warmtepompdroger Quick Dry biedt je de perfecte oplossing voor het drogen van je kleding. Met de Optimal Dry-technologie, waarbij 3 sensoren worden gebruikt, wordt de droogtijd afgestemd op de vochtigheid, zodat je was sneller klaar is met een minimaal energieverbruik. Deze warmtepompdroger zorgt ervoor dat je kleding beter droogt en beschadiging wordt voorkomen. Ook wordt je erop gewezen als je de warmtewisselaar moet reinigen. Door de Quick Dry-functie heb je binnen een mum van tijd droge en fris ruikende kleding. Deze warmtepompdroger heeft een duurzaam design en een innovatieve technologie. Het display geeft je duidelijke informatie over het droogproces en laat je toe om de temperatuur en het type stof aan te passen. Bovendien heeft het een stille werking en verbruikt het weinig energie. Je kleding zal dus altijd perfect gedroogd zijn met de Samsung DV91TA240AE Warmtepompdroger Quick Dry.

8. Bosch WTX88MK0FG Serie 8 Warmtepompdroger NL/FR

Met de Bosch WTX88MK0FG warmtepompdroger, kun je optimaal genieten van droog comfort. Dankzij het AllergyPlus programma worden alle allergieën verwijderd door het wasgoed grondiger te drogen. Het Extra snel 40 programma garandeert een snellere droogtijd, waardoor je wasgoed in no time droog is. De AutoDry technologie zorgt ervoor dat je wasgoed met zorg behandeld wordt en vlekken sneller verwijderd worden. De SenstiveDrying technologie zorgt ervoor dat je wasgoed zacht en kreukvrij aanvoelt. Je hoeft geen onderhoud meer te doen aan de droger, omdat het deurfilter niet meer gereinigd hoeft te worden. Kortom: de Bosch WTX88MK0FG warmtepompdroger biedt je optimale droogcomfort. Met de Bosch WTX88MK0FG warmtepompdroger, verzeker je jezelf van een zorgeloos droogproces. Dankzij het AllergyPlus programma, worden alle allergieën verwijderd door het wasgoed grondiger te drogen. Het Extra snel 40 programma bied je de mogelijkheid om je wasgoed in no time te drogen, zodat je nooit meer hoeft te wachten. Daarnaast geeft de AutoDry technologie je wasgoed met zorg en worden vlekken sneller verwijderd. Met de SenstiveDrying technologie, voel je je wasgoed na het drogen zacht en kreukvrij aan. Bovendien is er minder onderhoud nodig aan de droger, omdat het deurfilter niet meer gereinigd hoeft te worden. Geniet dus van het optimale droogcomfort dat de Bosch WTX88MK0FG warmtepompdroger je biedt. Met de Bosch WTX88MK0FG warmtepomp.

9. Tomado TDH8001W Warmtepompdroger 8 KG Energieklasse A++ Startuitstel 69 dB

De Tomado TDH8001W warmtepompdroger is een energiezuinige droger met een energieklasse A++. Met een geluidsniveau van 69 dB is hij ook nog eens zeer stil. De condensbak is eenvoudig te verwijderen en te legen. Zo kun je de Tomado TDH8001W warmtepompdroger gemakkelijk schoonmaken. Bovendien heeft de droger een speciaal filter dat vuil en stof uit de lucht filtert. Dit filter maak je eenvoudig schoon door het filter regelmatig te verwijderen en te reinigen. De Tomado TDH8001W warmtepompdroger is ideaal voor het drogen van je kwetsbare kleding. Met 16 droogprogramma's kun je kiezen uit verschillende instellingen. De startuitstel functie zorgt ervoor dat je tot 24u van te voren kan instellen wanneer het programma start. Bovendien is de droger zeer energiezuinig met een energieklasse A++ en heb je met een geluidsniveau van 69 dB ook nog eens een stille droger. De condensbak is eenvoudig te verwijderen en te legen. Met een speciaal filter dat vuil en stof uit de lucht filtert, heb je altijd een schone droger. De Tomado TDH8001W warmtepompdroger is de perfecte oplossing voor het drogen van je kleding. Met een vulgewicht van 8 KG kun je het wasgoed van ongeveer 4 personen drogen. Dankzij de 16 droogprogramma's en de startuitstel functie, kun je kiezen wanneer je was droog wordt. Met een energieklasse A++ is de droger zeer energiezuinig en heb je met een geluidsniveau van 69 dB ook nog eens een stille droger. Bovendien heeft de droger een speciaal filter dat vuil en stof uit de lucht filtert. Zo heb je altijd een schone droger. De Tomado TDH8001W warmtepompdroger is de perfecte oplossing voor het drogen van je kleding. Met een vulgewicht van 8 KG, 16 droogprogramma's, een startuitstel functie, energieklasse A++ en e.

10. Samsung warmtepompdroger DV80T5220AT

Met de Samsung warmtepompdroger DV80T5220AT/S2 is energiebesparing ook geen probleem. De droger is A+++ energieklasse, waardoor je energiekosten flink kunnen verlagen. Ook het milieu profiteert van deze innovatieve machine. Bovendien is de Samsung warmtepompdroger DV80T5220AT/S2 uitgerust met verschillende slimme opties. Zo kun je met de Sensor Dry technologie de droogtijd zelf instellen. De droger schakelt zichzelf automatisch uit wanneer het wasgoed droog is. Ook het automatisch reinigingssysteem maakt het gemakkelijk om de droger goed schoon te houden. Kortom, met deze Samsung warmtepompdroger heb je een betrouwbare, energiezuinige en slimme wasdroger in huis!

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste warmtepompdroger

Een goede warmtepompdroger moet vooral op jouw wensen en situatie aansluiten. Ongeacht wat je situatie en wensen zijn, ben je in staat om een geschikte warmtepompdroger te vinden. Die variant moet ook nog eens betaalbaar zijn en van de gewenste kwaliteit zijn. Kijk al met al goed naar je situatie, wensen, samenstelling van de warmtepompdroger en de prijs-kwaliteitsverhouding.

Wij hebben eerst kritisch naar het aanbod van warmtepompdroger gekeken. Aan de hand daarvan hebben wij een selectie gemaakt, waarna we de verschillende warmtepompdroger tot in detail hebben bekeken. Door die varianten aan een strenge keuring te onderwerpen, zijn wij uiteindelijk in staat geweest om de top 10 beste warmtepompdroger samen te stellen.

Ja, dit is de betrouwbaarste warmtepompdroger review die je online vindt. Dit komt onder meer doordat wij deze test zelf uitgevoerd hebben. De 10 warmtepompdroger die wij je aanraden, zouden wij zelf ook voor in ons eigen huis aanschaffen. Bovendien werken wij niet met merken en fabrikanten samen. Deze 100% onafhankelijke positie komt de betrouwbaarheid ook ten goede.

Meer producten

Ons laatste woord over warmtepompdroger

Uiteindelijk draait het er toch om dat je een product koopt waar je echt blij mee bent en waar je volste vertrouwen in hebt. De top 10producten die in dit artikel vermeld staan, kunnen je hierbij helpen. Neem alle informatie goed in je op om een slimme keuze te maken en niet te veel geld uit te geven. We hopen dat ons artikel je helpt bij het vinden van de juiste warmtepompdroger. Mocht je er nog niet helemaal uitkomen, neem dan gerust met ons contact op. We geven je graag advies. Veel succes met de zoektocht naar de juiste warmtepompdroger!

Hoe vind je de beste warmtepompdroger in jouw situatie?

Geen mens is hetzelfde. Geen woning is hetzelfde. Geen situatie is hetzelfde. Deze drie zekerheden maken het lastiger om de beste warmtepompdroger uit te kiezen. Om toch de beste warmtepompdroger uit te kiezen, moet je eerst goed naar je situatie en wensen kijken. Waarom wil je bijvoorbeeld een nieuwe warmtepompdroger kopen? Maak je op dit moment al gebruik van een warmtepompdroger? Zo ja, wat vind je dan van die variant?

Door goed naar je situatie en wensen te maken, maak je een flinke schifting in het aanbod. Dit maakt het makkelijker voor je om de verschillende warmtepompdroger met elkaar te vergelijken.

De samenstelling van de warmtepompdroger

Uiteraard moet je ook goed naar de samenstelling van de warmtepompdroger kijken. Let goed op de belangrijkste criteria en stem deze goed op je wensen af. Dat is eigenlijk dé manier om tot de beste warmtepompdroger te komen.

Verder heb je nog met de prijs en kwaliteit te maken. Ga in ieder geval altijd voor een warmtepompdroger van een A-merk. De beste merken leveren simpelweg de gewenste kwaliteit. Durf bovendien te investeren in de beste warmtepompdroger. Daar heb je op termijn het meeste aan.