De top 10 beste optische rookmelder van 2024

Nieuwe optische rookmelder kopen? Vind hier de 10 beste optische rookmelder van 2024

Ben je naarstig op zoek naar een nieuwe optische rookmelder voor in je woning? Dan is het belangrijk kom over je wensen na te denken. Ook moet je goed naar je huidige situatie en je huidige optische rookmelder kijken. Aan de hand van deze criteria kun je al snel een schifting in het aanbod maken. Dit maken wij graag nog een heel stuk makkelijker voor je. Wij zijn namelijk alvast op zoek naar de 10 beste optische rookmelder gegaan. Over deze 10 optische rookmelder vertellen wij je hieronder graag meer. Neem onze reviews over deze goede optische rookmelder door en schaf direct de beste optische rookmelder aan.

19 jan. 2023
joeri-auteur
Joeri

Het inrichten van woningen is mijn absolute hobby. Ik vind het super leuk om de juiste meubelen voor in huis uit te kiezen, maar óók om de beste accessoires uit te kiezen. Deze accessoires moeten niet alleen goed doen aan de uitstraling, maar moeten ook nog eens praktisch zijn. Bij Wonen-advies.nl zit ik in ieder geval volledig op mijn plek. Met dank aan deze website heb ik van mijn hobby mijn werk weten te maken. Samen met een team woonspecialisten adviseer ik je op deze website over de beste producten voor in huis.

Onze top 10 beste optische rookmelder

Heb je interesse om een nieuwe optische rookmelder aan te schaffen? Je moet dan sowieso kritisch zijn, aangezien je idealiter jarenlang van je nieuwe optische rookmelder wilt genieten. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om zo lang mogelijk van je nieuwe optische rookmelder te genieten, moet je voor één van de beste varianten gaan. De 10 beste optische rookmelder hebben wij alvast voor je verzameld.

Laatste update: 29 jul. 2023

1. 4x Grundig Optische Rookmelder 10 jaar levensduur 85 dB

De Grundig rookmelder heeft een levensduur van maar liefst 10 jaar en is voorzien van een optische rookdetectie. Dit betekent dat de rookmelder niet alleen rook kan detecteren, maar ook vuur. De rookmelder is voorzien van een 85 dB pieptoon, wat een duidelijk alarm geeft wanneer er rook of vuur gedetecteerd wordt. Dankzij de meegeleverde accessoires kunt u de rookmelder eenvoudig installeren. U kunt de rookmelder bijvoorbeeld ophangen met schroeven of met dubbelzijdige tape. U hoeft zich dan ook geen zorgen te maken over de installatie. Deze set van 4 stuks Grundig rookmelders is een perfecte oplossing om uw huis te beveiligen. Ze zijn duurzaam en hebben een levensduur van 10 jaar. Daarnaast kunnen ze rook, maar ook vuur detecteren en geven een duidelijk alarm wanneer er gevaar dreigt. Bovendien kunt u de rookmelders eenvoudig installeren met de meegeleverde accessoires.

2. Angeleye Rookmelder optisch 10 jaar 9V 2 stuks

Angel Eye Rookmelder Sb5-tp-ae is een optische rookmelder met een 9V vervangbare batterij en een grote centrale testknop. Hij heeft Smart Silence, waarmee je de rookmelder tot 8 minuten kan pauzeren bij ongewenste meldingen. Als er toch rook wordt gedetecteerd, gaat de rookmelder af. De Angel Eye Rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar en komt met een 5 jaar garantie. De rookmelder heeft een witte kleur en wordt geleverd met 2 stuks in een verpakking. De Angel Eye Rookmelder is ontworpen om uw huis en familie te beschermen tegen de gevaren van rook. Hij biedt een hoge nauwkeurigheid en een snelle respons en detecteert zelfs kleinere rookdeeltjes. Daarnaast heeft de rookmelder een batterij die een levensduur van 10 jaar heeft, waardoor u niet frequent hoeft te vervangen. Met de Smart Silence-functie kan de rookmelder worden gepauzeerd bij ongewenste meldingen, waardoor u geen last heeft van onnodig geluid. Bovendien krijgt u 5 jaar garantie op de Angel Eye Rookmelder.

3. 3x Grundig Optische Rookmelder 10 jaar levensduur 85 dB

Deze rookmelders hebben een levensduur van maar liefst 10 jaar. Deze lange levensduur zorgt ervoor dat u zeker bent van de veiligheid in uw woning. Bovendien is de rookmelder uitgerust met een optische sensor, waarmee de melder geactiveerd wordt bij rookontwikkeling. De rookmelder is voorzien van een krachtig alarm van 85 decibel, waardoor u direct gealarmeerd wordt bij een mogelijke brand. Daarnaast is de rookmelder voorzien van een testknop, waarmee u kunt controleren of de melder nog goed functioneert. De rookmelder is voorzien van LED-indicatoren, zodat u ziet of de melder actief is of niet.

Bekijk nog meer goede optische rookmelder

Welke van deze best geteste optische rookmelder spreekt jou het meeste aan? De drie optische rookmelder die we hierboven besproken hebben, voldoen in ieder geval volledig aan onze verwachtingen. Ook worden deze optische rookmelder door andere kopers erg goed beoordeeld.

Maar, het blijft niet alleen bij de 3 bovenstaande optische rookmelder. Als je een nieuwe optische rookmelder wilt kopen, kun je ook eens naar 7 onderstaande optische rookmelder kijken. Ook deze goede optische rookmelder zijn positief uit onze test naar voren gekomen.

4. 2x Grundig Optische Rookmelder 10 jaar levensduur 85 dB

Deze rookmelder heeft een levensduur van 10 jaar. Hierdoor hoeft u niet elke paar jaar een nieuwe aan te schaffen, maar kunt u genieten van jarenlang gebruiksgemak. Daarnaast heeft deze rookmelder een geluidssterkte van 85 dB. Dit zorgt ervoor dat u meteen gealarmeerd wordt als er rook gedetecteerd wordt. De Grundig optische rookmelder is eenvoudig te installeren. U hoeft hiervoor alleen de meegeleverde montageplaat te bevestigen aan het plafond. Daarna kunt u meteen genieten van uw extra veiligheid. Deze rookmelder is ook nog eens gemaakt van hoogwaardig materiaal. Hierdoor is de rookmelder bestand tegen stof en vocht, waardoor deze ook in de badkamer of keuken gebruikt kan worden.

5. Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen

De Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen is een betrouwbare en veilige rookmelder. Dankzij het speciale optische detectieprincipe reageert het apparaat direct op rook, waardoor je ook bij het ontstaan van kleine brandjes in de gaten wordt gehouden. Het apparaat is uitgerust met een LED lampje dat aangeeft dat de rookmelder in werking is. Door de schakelaar op de achterkant van het apparaat kun je de rookmelder op een eenvoudige manier inschakelen en uitschakelen. Met de Optische Rookmelder FA25 + Gratis Batterijen ben je verzekerd van een optimale bescherming tegen brand en rook. Het apparaat is geschikt voor zowel privéhuizen als bedrijfspanden en is eenvoudig te installeren. Bovendien worden er bij de rookmelder twee gratis AAA-batterijen meegeleverd, waardoor je direct kunt genieten van alle voordelen van het apparaat.

6. AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij

AngelEye's Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij is de perfecte manier om uw thuis of bedrijf te beschermen tegen brandgevaar. De rookmelder is voorzien van geavanceerde Thermoptek- en Wi-Safe2-technologie die snel rook detecteert, zodat u tijdig kunt reageren. Bovendien heeft deze rookmelder een ingebouwde 3V lithiumbatterij die 10 jaar meegaat, en heeft deze een pauzeknop voor als er een foutmelding komt. Het mooie van deze koppelbare optische rookmelder is dat het eenvoudig is te installeren en onderhouden. Het heeft een slimme draadloze verbinding met andere rookmelders, waardoor uw hele woning of bedrijfssysteem wordt gedekt. Bovendien is deze rookmelder zo ontworpen dat hij licht en stil is, zodat hij geen storende geluiden maakt terwijl hij zijn werk doet. De Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT Thermoptek 10 jaar batterij van AngelEye is een betrouwbare manier om uw thuis of bedrijf te beschermen tegen brandgevaar. De batterij gaat 10 jaar mee, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het vervangen ervan. Met deze rookmelder kunt u gerust zijn dat uw thuis of bedrijf beschermd wordt tegen brandgevaar.

7. optische rookmelder lithium batterij

Optische rookmelders met lithiumbatterijen zijn ontworpen om uw gezin te beschermen tegen de gevaren van brand. Deze rookmelder is uitgerust met een geavanceerd optisch alarmsysteem dat onmiddellijk een luide sirene uitstuurt bij het detecteren van rook. Het alarmsysteem heeft een ingebouwde lithiumbatterij die u in staat stelt om het lege-batterij-signaal voor maximaal 8 uur uit te schakelen. De rookmelder is ook bedoeld om te helpen voorkomen dat ongelukken worden veroorzaakt door stof en stuifmeel. Het is uitgerust met een geavanceerde stof- en stuifmeeldetector, die een luide sirene uitzendt bij het detecteren van deze materialen. Bovendien heeft de rookmelder een ingebouwd testsysteem waarmee je het systeem kunt controleren om er zeker van te zijn dat het goed werkt. De rookmelder is gemakkelijk te installeren en te onderhouden en heeft een kleine en compacte vormgeving.

8. Kidde 10Y29 Rookmelder 10 jaar lithium accu 10 jaar garantie

De Kidde 10Y29 rookmelder heeft een gepatenteerd systeem wat ervoor zorgt dat de rookmelder niet uit zichzelf uitschakelt. De rookmelder is zeer eenvoudig te monteren en werkt met een standaard 9V batterij. De batterij is te vervangen door middel van de bovenzijde van de rookmelder. De rookmelder is voorzien van een 10 jaar garantie. De Kidde 10Y29 rookmelder is een uiterst betrouwbare rookmelder met een levensduur van 10 jaar. Dit model is voorzien van een lithium batterij die bij een rookdetectie een luid alarm van 85 decibel afgeeft. Tevens wordt het LED lampje bij een alarm geactiveerd. Met het gepatenteerde systeem van de Kidde 10Y29 wordt voorkomen dat de rookmelder uit zichzelf uitschakelt. Dit model is zeer eenvoudig te monteren en te vervangen met een standaard 9V batterij. De Kidde 10Y29 rookmelder heeft een garantie van 10 jaar.

9. FireAngel SW1-EUT Netgevoede optische rookmelder

De rookmelder is ontworpen volgens de Europese norm EN14604 en is geschikt voor alle leeftijden en omstandigheden. Het product is voorzien van een rode LED-lamp die aangeeft dat de melder functioneert. De melder is uitgerust met een testknop waarmee je de werking kunt controleren. De FireAngel SW1-EUT netgevoede optische rookmelder is een veilige en betrouwbare manier om te helpen bij het detecteren van rook en brand in uw huis. De melder is klein van formaat, maar beschikt over een geavanceerde technologie die rook en brand detecteert. De melder is eenvoudig te installeren en is uitgerust met een back-up batterij waardoor hij ook blijft werken als er een stroomuitval optreedt. Daarnaast is de melder voorzien van een rode LED-lamp die aangeeft dat de melder functioneert. Met de testknop kunt u de werking van de melder controleren. De FireAngel SW1-EUT netgevoede optische rookmelder is speciaal ontworpen voor NOM woningen en voldoet aan de Europese norm EN14604.

10. Fito ASD-10Q Optische Rookmelder Batterij gaat 10 jaar mee 10 Jaar garantie Zeer compact model Inclusief dubbelzijdige

Met de Fito ASD-10Q Optische Rookmelder heeft u 10 jaar lang een betrouwbare rookmelder en een maximale bescherming. Deze rookmelder heeft een batterij die 10 jaar meegaat, waardoor u niet vaak de batterij hoeft te vervangen. Dit model is klein en compact, waardoor het eenvoudig te installeren is in elke ruimte. Bovendien wordt het geleverd met een dubbelzijdige tape, dus u kunt het op elke gewenste locatie plaatsen. Daarnaast heeft het een garantie van 10 jaar, zodat u zeker weet dat u een kwalitatief goed product heeft. Met de Fito ASD-10Q Optische Rookmelder bent u verzekerd van 10 jaar lang maximale bescherming tegen rook. Dit model is voorzien van de meest recente technologie en is gecertificeerd volgens EN 14604. De rookmelder heeft een batterij die 10 jaar meegaat, wat betekent dat uw kosten voor vervanging laag blijven. Daarnaast is het een zeer compact model, dat eenvoudig te installeren is met de bijgeleverde dubbelzijdige tape. U hoeft zich niet zorgen te maken over de kwaliteit, omdat deze rookmelder een garantie van 10 jaar heeft. Kortom, met de Fito ASD-10Q Optische Rookmelder bent u verzekerd van een optimale bescherming en een lange levensduur.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over de beste optische rookmelder

Een goede optische rookmelder moet vooral op jouw wensen en situatie aansluiten. Ongeacht wat je situatie en wensen zijn, ben je in staat om een geschikte optische rookmelder te vinden. Die variant moet ook nog eens betaalbaar zijn en van de gewenste kwaliteit zijn. Kijk al met al goed naar je situatie, wensen, samenstelling van de optische rookmelder en de prijs-kwaliteitsverhouding.

Wij hebben eerst kritisch naar het aanbod van optische rookmelder gekeken. Aan de hand daarvan hebben wij een selectie gemaakt, waarna we de verschillende optische rookmelder tot in detail hebben bekeken. Door die varianten aan een strenge keuring te onderwerpen, zijn wij uiteindelijk in staat geweest om de top 10 beste optische rookmelder samen te stellen.

Ja, dit is de betrouwbaarste optische rookmelder review die je online vindt. Dit komt onder meer doordat wij deze test zelf uitgevoerd hebben. De 10 optische rookmelder die wij je aanraden, zouden wij zelf ook voor in ons eigen huis aanschaffen. Bovendien werken wij niet met merken en fabrikanten samen. Deze 100% onafhankelijke positie komt de betrouwbaarheid ook ten goede.

Meer producten

Ons laatste woord over optische rookmelder

Uit dit artikel blijkt dat de top tien optische rookmelders op het gebied van prijs en functionaliteit een geweldige investering kunnen zijn. Dit zijn geen louter luxeproducten, maar ook producten die je leven direct kunnen verbeteren. Het is nooit te laat om de stap te zetten en de meest geschikte optische rookmelder voor jouw situatie te kiezen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over een eventuele brand omdat je er zeker van kan zijn dat je met de juiste rookmelder altijd op de hoogte bent. Bovendien moet je er rekening mee houden dat er meer optische rookmelders in de markt te vinden zijn, naast de tien die wij hebben voorgedragen. Ze variëren in merk, prijs, volume en functionaliteit, dus je hebt een ruime selectie om uit te kiezen. Zorg er daarom voor dat je de tijd neemt om de functies van de producten te vergelijken en informeren over de verschillende opties. Groot- of kleine rookmelder, gevoelig of minder gevoelig, het is aan jou om te beslissen welke optische rookmelder het beste bij je past.

Hoe vind je de beste optische rookmelder in jouw situatie?

Geen mens is hetzelfde. Geen woning is hetzelfde. Geen situatie is hetzelfde. Deze drie zekerheden maken het lastiger om de beste optische rookmelder uit te kiezen. Om toch de beste optische rookmelder uit te kiezen, moet je eerst goed naar je situatie en wensen kijken. Waarom wil je bijvoorbeeld een nieuwe optische rookmelder kopen? Maak je op dit moment al gebruik van een optische rookmelder? Zo ja, wat vind je dan van die variant?

Door goed naar je situatie en wensen te maken, maak je een flinke schifting in het aanbod. Dit maakt het makkelijker voor je om de verschillende optische rookmelder met elkaar te vergelijken.

De samenstelling van de optische rookmelder

Uiteraard moet je ook goed naar de samenstelling van de optische rookmelder kijken. Let goed op de belangrijkste criteria en stem deze goed op je wensen af. Dat is eigenlijk dé manier om tot de beste optische rookmelder te komen.

Verder heb je nog met de prijs en kwaliteit te maken. Ga in ieder geval altijd voor een optische rookmelder van een A-merk. De beste merken leveren simpelweg de gewenste kwaliteit. Durf bovendien te investeren in de beste optische rookmelder. Daar heb je op termijn het meeste aan.